Recept: rouwkost

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Han Wilmink is kok en dominee, kookdominee dus. Hij laat zich inspireren door de actualiteit als hij in de keuken staat en deelt in deze rubriek zijn lekkerste recepten. Voor vandaag: rouwkost.
Vallende bladeren, het is herfst. In de traditie van het kerkelijk jaar noemen we deze tijd ook wel de tijd van ‘de Voleinding’. We herinneren ons onze vergankelijkheid, als een vallend blad. Maar tegelijk mag er het vertrouwen zijn op een God die voltooit, die ons in zijn genade boven onze vergankelijkheid uittilt. De liederen voor deze periode in het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk zingen daarover zoals: ‘Eens als de bazuinen klinken’ en ‘Toch overwint eens de genade.’ Liederen waarin het verlangen naar het koninkrijk van God doorklinkt. Komende zondag is de afsluiting van die per …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?