Recept: Roulade van rode biet en forel

Koken
beeld fresh food photos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een roulade is een eierversie van een vleesrollade. Je bakt een grote, luchtige omelet in de oven. Daar verdeel je een vulling over en die rol je op. Vervolgens snij je er met een scherp mes mooie plakken van, en voilà.

benodigdheden

(voor 6-12 personen)

250 gram gare rode biet

6 eieren, gescheiden in dooiers en wit

3 el maïzena

zout en peper

200 gram roomkaas (Philadelphia)

2 el zwart sesamzaad

150 gram hüttenkase

2 el mierikswortel uit een potje

200 gram gerookte forelfilets

2 el bietensap: ontstaat na het raspen van de bietjes hierboven

half bosje dille: 2 flinke el fijngehakt, de rest om te garneren

peper en zout

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

R …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?