Recept: Rook mijn pompoen

Koken
beeld good cook
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mijn favoriete pompoenen voor dit gerecht zijn kleine, donkergroene, ronde exemplaren maar je kunt ook flespompoen gebruiken. Hoe saaier van smaak de pompoen is, hoe beter. Zodra de gerookte chorizo wordt toegevoegd, krijgt het gerecht zijn smaak.

benodigdheden

4 kleine ronde pompoenen (bijvoorbeeld hokkaido of kabocha) of 2 flespompoenen

2 el olijfolie

1 teen knoflook, fijngesneden

115 g chorizo, in kleine blokjes

1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in kleine stukjes

¼ tl zoete gerookte paprika

75 g zongedroogde tomaten, in stukjes

225 g gekookte langkorrelige witte rijst (of kook 90 g rauwe rijst)

4 el zachte geitenkaas

1 el fijngesneden peterselieblad, plus extra om te serveren

bereidin …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?