Recept: Roodbaars uit de oven

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zin in een heerlijke roodbaars uit de oven? Geniet van dit heerlijke gerecht van culinair vis-expert Bart van Olphen.

benodigdheden (4 personen)

1 grote roodbaars van 1-1,5 kilo, schoongemaakt (of meerdere kleinere, reken op 300-350 gr p.p.)

4 tenen knoflook, met vel, gekneusd

4 takjes verse tijm

2 takjes verse rozemarijn

halve limoen in schijfjes

olijfolie, extra vierge

zout en peper

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd het vel van de roodbaars om de 2 centimeter ongeveer een vingerdikte in. Doe dit ook aan de andere kant. Marineer in een kom de knoflook, takjes tijm en takjes rozemari …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief