Recept: Rokerige paprikafrieten

Koken
beeld Nick Hopper
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het paprikapoeder maakt deze pastinaakfrieten rokerig en zoet. Het is een lekker bijgerecht, vooral als je er nog een dip bij geeft (waarvoor dit kookboek ook recepten geeft).

benodigdheden

1 eetl. kokosolie

500 g pastinaak (ca. 4 grote exemplaren), top en wortelschijf verwijderd

1 eetl. scherpe, gerookte paprikapoeder (pimentón de la Vera), naar smaak

zeezout

bereiding

Verhit de heteluchtoven tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, voeg de kokosolie toe en laat hem in de oven in een paar minuten smelten.

Borstel intussen de pastinaken schoon en schil ze dun (niet nodig voor biologische pastinaken). Snijd ze tot dunne frieten.

Haal de hete bakplaat u …
Dit is 43% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief