Recept: Roerbakschotel met gemarineerde kalkoen

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit gerecht breng je op smaak met gemberwortel en ketjap.

benodigdheden voor 2 personen

200 gram kalkoenfilet

stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)

1 eetlepel ketjap manis

1 theelepel azijn

cayennepeper

500 gram spitskool

1 rode paprika

150 gram volkoren mie of noedels

2 eetlepels olie

bereiding

Snijd de kalkoenfilet in blokjes.

Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn.

Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de ketjap, de azijn, cayennepeper en de geraspte gember.

Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

Kook de noedels …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?