Recept: Rodelinzensoep uit Aleppo met verjus

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Elke dag sterven in Syrië ongeveer vierhonderdvijftig mensen aan ziekte, honger en kou. Het is tijd om onze verwaandheid opzij te zetten en te erkennen dat we oplossingen moeten vinden’, zegt Aziz Hallai, mede­auteur van het kookboek Soep voor Syrië.

benodigdheden (voor 4 tot 6 personen):

400 g gepelde en gesplitste rode linzen

2 theelepels Libanese zevenkruidenmix (of garam masala)

2 theelepels komijn

zout, naar smaak

250 ml verjus (sap van onrijpe druiven, of gebruik citroensap)

250 ml extra vierge olijfolie

10 kleine teentjes knoflook, geplet

geroosterde croutons (optioneel)

1 theelepel Aleppo-peper of paprikapoeder

bereiding:

Bedek de linzen met 1,5 liter water in een grote soeppan en breng dit aan de kook. Kook onge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?