Recept: Rode rijstsalade

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze maaltijdsalade is makkelijk te maken en perfect voor een zomerse dag.

benodigdheden voor 2 personen

150 gram zilvervliesrijst

4 eieren

1 rode paprika

2 tomaten

½ rode peper

2 eetlepels tomatenketchup

3 eetlepels halfvolle yoghurt

azijn

6 sprieten bieslook

1 courgette

2 eetlepels vloeibare ­margarine

tijm

bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Kook de eieren hard.

Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Was de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein.

Snijd het stukje peper fijn.

Maak van de tomatenketchup en de yoghurt een dressing.

Stoom …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?