Recept: Rode koolsalade met rozijnen

Koken
beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een frisse salade als bijgerecht. Lekker bij een hamlapje en aardappelen.

benodigdheden

(voor 2 personen)

½ perssinaasappel

2 eetlepels rozijnen

stuk rode kool of 400 gram heel fijn gesneden rode kool

azijn

tijm

1 eetlepel olie

bereiding

Pers de sinaasappel uit.

Was de rozijnen en laat ze een paar minuten in het sinaasappelsap koken.

Schaaf de rode kool fijn.

Meng het kokende sap met de rozijnen door de kool en kneed dit goed door de kool. Laat de rode kool afgedekt op een koele plaats minimaal 1 uur staan om wat zachter te worden.

Maak de rode kool op smaak met azijn, tijm en de olie.

Ingrediënten over?

Ve …
Dit is 58% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?