Recept: Rode bonensalade

Koken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze salade, met radijs, rode sla en kidneybonen (die er ook roodachtig uitzien), is vullend en lekker, en vormt door de keuze van de ingrediënten ook een kleurrijk geheel.

benodigdheden

1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)

1 sjalot of stukje ui

1 teentje knoflook

mespunt tijm

1-2 eetlepels azijn

2 eetlepels olijfolie

200 gram kerstomaatjes

1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)

1 bos radijs

bereiding

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.

Pel de sjalot en snijd hem klein.

Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de kleingesneden sjalot, tijm, peper, azijn en olie toe. Meng dit door de bonen en laat het een halfuur intrekken.

Maak de groente schoon. Snijd de tomaatjes in vieren, sc …
Dit is 53% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?