Recept: Rivierkreeftcocktail

Koken
beeld cameron studio / Lieke Heijn & Pim Janswaard
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Je kunt ook garnalen voor deze cocktail en de bisque ­gebruiken, maar in ons land zitten we met een overschot aan rivierkreeftjes opgescheept, dus geef ik daar de voorkeur aan. Bovendien zijn ze goedkoper dan garnalen, en minstens net zo overheerlijk.

benodigdheden

2 el ketchup

4 el mayonaise

¼ tl cayennepeper

scheut worcestersaus

2 el citroensap

peper, zout

1 avocado

± 200 g gepelde rivierkreeftjes

4 kropjes little gem​

bereiding

​Roer de ketchup, mayonaise, cayennepeper, worcestersaus en het citroensap door elkaar. Breng het sausje op smaak met peper en zout.

Schil en snij de avocado in stukjes.

Schep de rivierkreeftjes en de avocado voorzichtig door de saus.

Pluk de blaadjes van de kropjes sla, zorg dat je per persoon …
Dit is 34% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?