Recept: Risotto met doperwten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit gerecht werd al vanaf de 16e eeuw aan de doge van Venezia geserveerd op 25 april, het feest van San Marco, de beschermheilige van de stad. Tegenwoordig is ‘risi e bisi’ een gerecht dat de lente viert, het seizoen van de verse doperwten.

benodigdheden voor 4 personen

1,5 l groentebouillon

60 g boter

3 el olijfolie

1 kleine witte ui, fijngehakt

50 g pancetta of prosciutto, fijngesneden

260 g risottorijst, bij voorkeur Vialone Nano

100 ml witte wijn

1 kg verse doperwten, gedopt, of 300 g diepvries

2 el bladpeterselie, gehakt

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

zout en peper

benodigdheden

pan met dikke bodem

bereiding

Zet de bouillon op en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag.

Ver …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?