Recept: Risotto met doperwten en chorizo

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor risotto heb je geduld nodig; hoe minder haast je hebt, hoe lekkerder het wordt. Dus ik zou zeggen: tune even uit van je drukke dag en trakteer jezelf op een dampend bordje romige risotto.

benodigdheden voor 4 personen

1 chorizoworst (150 g), in kleine blokjes

1,5 l groentebouillon

50 g boter

1 grote witte ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngehakt

1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd, fijngesneden

400 g risottorijst

150 ml droge witte wijn

200 g doperwten (uit de diepvries), ontdooid

150 g Parmezaanse kaas, geraspt

olijfolie, om in te bakken

zeezout en grove peper

Extra

koekenpan, pan of maatbeker, pan met dikke bodem, houten lepel, rasp

bereiding

Bak de chorizo in een dro …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?