Recept: Rijstschotel met scampi’s en erwtjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Stel, je bent in september gaan studeren en op kamers gegaan. Wat ga je dan op tafel zetten? Het kookboek Studentenkost speelt in op de groep jongeren die net op zichzelf is gaan wonen en weinig te besteden heeft.

benodigdheden

250 gr. rijst

300 gr. scampi’s uit de diepvries

200 gr. diepvrieserwtjes

1 ui

20 gr. boter

1 groentebouillonblokje

2 eetlepels olijfolie

peper en zout

bereiding

Laat de scampi’s ontdooien.

Pel de ui en hak fijn. Smelt de boter in een kookpot en fruit er de ui 2 tot 3 minuten in.

Voeg de rijst toe, laat 2 tot 3 minuten bakken en roer voortdurend.

Voeg vervolgens 45 cl water en het bouillonblokje toe.

Zet een deksel op de pot en laat …
Dit is 35% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief