Recept: Rijst met linzen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf rijst met linzen maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek De Joodse keuken – van Minsk tot Marrakech van Janna Gur. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 6 tot 8 porties):

370 gram basmati- of langkorrelrijst

300 gram bruine of zwarte linzen

2 eetlepels olijfolie

3 grote uien, gesnipperd

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen kaneel

. theelepel kurkuma (naar wens)

zout en versgemalen zwarte peper

Voor de garnering:

2 à 3 eetlepels olijfolie

2 grote uien, in dunne ringen gesneden

bereiding

1. Spoel de rijst af onder stromend water tot het spoelwater helder blijft. Laat de rijst 20 minuten weken in …
Dit is 24% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief