Recept: Regenboogsalade met walnootdressing

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze vrolijke salade is kleurrijk, fris en gezond.

benodigdheden

1 eetlepel rozijnen

1 sinaasappel

200 gram gesneden rodekool

400 gram krieltjes

1 eetlepel vloeibare margarine

50 gram walnoten

1 eetlepel (walnoot)olie

ca. 1 eetlepel citroensap

1 gare rode biet

¼ komkommer

1 gele paprika

1 kleine winterwortel

100 gram kerstomaatjes

bereiding

Was de rozijnen.

Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.

Meng de rozijnen en 2 eetlepels sinaasappelsap door de rode kool. Laat dit een halfuurtje staan om de kool wat zachter te maken.

Kook de krieltjes in een bodempje …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?