Recept: Raapstelen met kabeljauw

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (27) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag geroerbakte raapstelen met champignons, pastinaak en kabeljauw.

Raapstelen passen bij dit seizoen. Je kunt er een heerlijke stamppot mee maken, maar je kunt ze ook lekker roerbakken. ­Zoals hieronder in mijn recept met kabeljauw ­uit de oven.

benodigdheden:

2 pastinaken

1 pakje champignons

2 bosjes raapstelen

1 rode ui

4 kabeljauwfilets à 150 g

12 plakjes ontbijtspek

150 ml witte wijn

50 ml water met een kippenbouillonblokje

2 el grove mosterd

100 ml slagroom

50 g geraspte Parmezaanse kaas

bereiding:

Schil de pastinaak en snijd daarna over de lengte doormidden. Snijd de pastinaak vervolgens in blokjes van circa twee tot drie centimeter. Sn …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?