Recept: Quinoa-krentenhazelnotenbrood

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het is niet echt een brood en ook geen cake, maar wel heerlijk voedzaam. Quinoa is een perfecte vervanger van rijst of pasta, maar je kunt er ook heel goed mee bakken. Tarwevrij, geraffineerde suiker vrij, lactosevrij.

benodigdheden

150 g (driekleuren-)quinoa

2 el kokosolie, gesmolten

+ extra om in te vetten

4 eieren

200 g krenten

150 g hazelnoten, grof gehakt

50 g sesamzaad, geroosterd

100 g roggemeel

1 tl zout

2 el vloeibare honing

cake- of broodvorm van 1 liter

bakpapier

bereiding

Kook de quinoa in 12 minuten gaar, giet af en laat iets afkoelen in een

grote mengkom.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cake- of broodvorm met

bakpapier en vet in met kokosolie. Klop de eieren los en voeg ze samen

met de andere ingrediënten toe aan de lauwwarme quinoa. Schep

goed om en laat 10 minute …
Dit is 37% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief