Recept: Pumpkin-Spice salade

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (26) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag Pumpkin-spice salade met spelt en Hollandse geitenkaas.

Pompoenen zijn er weer in overvloed. Je ziet veel huizen gedecoreerd met de grootste en mooiste pompoenen uit eigen tuin. Veel daarvan kun je ook goed eten! In het nazomerseizoen heb je nog niet altijd zin in hele zware pompoengerechten. Juist dan kun je kiezen voor een lekkere frisse salade met al wel een knipoog naar de herfst.

benodigdheden (4 personen):

1 pompoen van circa 700 g

2 el zonnebloemolie

½ el vijfkruidenpoeder

1 duimdikte stukje gember

1 duimdikte stukje kurkuma

2 knoflooktenen

500 g spelt

1 broccoli

1 sjalot

1 bos peterselie

½ bos koriander

50 g gedroogde abriko …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?