Recept: Pruimen uit de oven met vanillesaus

Koken
beeld Sigurd Kranendonk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Dit toetje eten wij nog zo laat mogelijk in het pruimenseizoen’, vertelt Yvon Jaspers in haar kookboek. En dat is bepaald geen straf, voegt zij eraan toe.

benodigdheden

24 pruimen, gehalveerd en ontpit

boter, om in te vetten

2 el vloeibare honing

8 steranijzen, in stukjes

400 ml melk

1 zakje vanillesuiker

100 ml sojaslagroom of slagroom

15 g custardpoeder

bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een bakplaat licht in met een beetje boter.

Leg de pruimen op de bakplaat met de snijkant naar boven. Bestrijk de snijvlakken met wat honing. Bestrooi met stukjes steranijs. Bak ongeveer 15 minuten in de oven of tot de pruimen goed …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?