Recept: Prosciutto met gemarineerde artisjokharten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Artisjokharten doen het goed in combinatie met een zoetige prosciutto. Koop voor dit recept artisjokharten van goede kwaliteit, ingelegd in olie, in plaats van de in azijn ingeblikte soort.

benodigdheden

scheutje citroenolijfolie

120 g prosciutto (parmaham), dun gesneden

150 g Italiaanse gemarineerde artisjokharten

zout en zwarte peper

een handje jonge rucolablaadjes

bereiding

Snijd een (focaccia-)brood horizontaal doormidden en besprenkel beide zijden royaal met de citroenolijfolie. Trek de prosciutto met de hand in reepjes. Leg deze ‘linten’ licht golvend op één kant van de sandwich en verdeel de artisjokharten …
Dit is 49% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief