Recept: Pompoenjam met kardemom

Koken
beeld Sigurd Kranendonk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Overheerlijke pompoenjam, wie wil dat nou niet? Deze jam maak je in een uurtje klaar.

benodigdheden (voor 500 g)

500 g pompoen

140 g fijne kristalsuiker

2 el vers sinaasappelsap

1 el citroensap

3 kardemompeulen, zaadjes geplet

½ vanillestokje, in de lengte gesplitst

bereiding

Schil de pompoen en verwijder pitten en draden. Stoom de pompoen gaar in een stomer in ongeveer 30 minuten. Pureer in de keukenmachine.

Doe de pompoenpuree in een pan en voeg suiker, sinaasappelsap, citroensap en kardemom toe. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe ook in de pan.

Ko …
Dit is 44% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?