Recept: Polenta met geroosterde kerstomaatjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een romige polenta met zoete, geschroeide kerstomaatjes is al onweerstaanbaar, maar helemaal als je er burrata (met room gevulde mozzarella) aan toevoegt. Lekker met geroosterd vlees en een groene salade, maar het is ook al een volwaardige maaltijd op zich.

benodigdheden (voor 4 personen):

Voor de tomaten:

1 kg kerstomaatjes

1 el olijfolie

zout en versgemalen zwarte peper

1 grote teen knoflook, zeer fijn geraspt of gehakt

6 grote blaadjes vers basilicum, in dunne reepjes

Voor de polenta:

1 tl zout

160 g instantpolenta

35 g geraspte Parmezaanse kaas

2 el boter

225 g burrata of mozzarella, voor erbij

bereiding

Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg de kerstomaatjes in één laag op een grote bakplaat. Schep de ol …
Dit is 29% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief