Recept: Pizzadeeg met een lange rijstijd

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De recepten van deze week komen uit de Pizzabijbel. Een onmisbaar onderdeel van de Italiaanse keuken is goed pizzadeeg. Daarom vandaag eerst een basisrecept. Het is handig om dit bij de hand te houden voor bij de recepten van de komende dagen.

benodigdheden (voor 200 gram pizzadeeg)

127 gram sterke bloem (W300 of sterker)

67 ml water

2,5 gram zout

2,5 gram olie

0,7 gram instantgist

bereiding

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Giet het water in een mengkom.

Voeg het zout toe en laat het oplossen.

Voeg bloem en gist toe en kneed het deeg 6 minuten in de mixer of met de hand.

Kneed het laatste gedeelte in ieder geval met de hand op het werkblad. Draai het deeg regelmatig, zodat je het niet steeds dezelfde richting …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?