Recept: Pizza met gamba’s en avocado

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een verrassende keuze: avocado op een pizza en dan ook nog gecombineerd met vis. Als je de gamba’s iets meer bite wilt geven, bak ze dan van tevoren kort met olie, knoflook en peterselie in een pan.

benodigdheden

voor het deeg: 200 g pizzadeeg (zie recept ND 19 oktober)

voor de topping: 90 g gamba’s (gekookt en gepeld), 120 g avocado (in blokjes), 1 tomaat (in kleine partjes), extra vergine olijfolie (naar smaak), peper en zout​

bereiding

Verwarm de gas-/elektrische oven voor op 250 °C of de houtoven op 350 °C. Gebruik bij een gas-/elektrische oven een pizzasteen.

Bestuif het werkblad ruim met maismeel en leg het deeg erop. Vorm de pizzabodem zoals beschreven in het recept van vrijdag. Haal …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?