Recept: Pistachemousse

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Paus Franciscus houdt van eten en is een ware chef-kok. Als hoofd van de jezuïeten kookte hij regelmatig en later ook als aartsbisschop. Hierbij een zeer eenvoudig en snel recept om met weinig handelingen een heerlijk en gezond dessert te maken.

benodigdheden

3 biologische eieren

80 gram suiker

150 gram plantaardige room

80 gram fijngemalen ­pistachenootjes

bereiding

Klop 3 biologische eieren au bain-marie stijf. Breng hiervoor een beetje water in een ruime pan aan de kook en zet hier een metalen kom bovenop (in de keuken wordt deze kom ook wel een bastardella of ‘bastaardje’ genoemd). Breek hier de eieren in en klop ze met 80 gram suiker stijf totdat het mengsel een temperatuur van 45- …
Dit is 37% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?