Recept: Pistachemousse
benodigdheden
3 biologische eieren
80 gram suiker
150 gram plantaardige room
80 gram fijngemalen pistachenootjes
n.a.v. Eten met Franciscus. Recepten van de paus voor een goed leven. Roberto Alborghetti. Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen 2018, 207 blz. € 20bereiding
Klop 3 biologische eieren au bain-marie stijf. Breng hiervoor een beetje water in een ruime pan aan de kook en zet hier een metalen kom bovenop (in de keuken wordt deze kom ook wel een bastardella of ‘bastaardje’ genoemd). Breek hier de eieren in en klop ze met 80 gram suiker stijf totdat het mengsel een temperatuur van 45-50 °C bereikt. Blijf kloppen tot je een schuimig geheel krijgt.
Klop in een andere kom 150 gram plantaardige room op en voeg die, samen met 80 gram fijngemalen pistachenootjes, voorzichtig toe aan de geklopte eieren. Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel over in eenpersoonsschaaltjes. Laat de mousse minstens 1 uur, maar liever 2 uur, in de koelkast afkoelen. Sprenkel er voor het opdienen wat gemalen pistachenootjes overheen. <