Recept: Pistachecake met Oranjebloesemroom

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

benodigdheden

200 g boter, gesmolten + extra om in te vetten

125 g pistachenoten

325 g witte basterdsuiker

1 onbespoten sinaasappel

8 biologische eieren,

300 g zelfrijzend bakmeel

125 g amandelmeel

Vulling:

1 vanillestokje

100 g boter, op kamertemperatuur

500 g mascarpone

200 g poedersuiker

1 tl oranjebloesemwater

2 el gekonfijte sinaasappelschil, zo fijn mogelijk gehakt (optioneel)

Garnering:

1 onbespoten sinaasappel

6 el fijne kristalsuiker

50 g pistachenoten

2 springvormen van 19 cm doorsnee, ingevet

bakpapier, bakplaat

n.a.v. Heel Holland Bakt – Het nieuwe grote bakboek …
Dit is 19% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief