Recept: Pipe rigate met pompoencrème

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit gerecht is ultiem comfortfood in de herfst, zonder dat het blootstelt aan grote hoeveelheden calorieën. Het heeft de romigheid die comfortfood moet hebben, zonder dat er daadwerkelijk room in gaat.

benodigdheden

350 g gedroogde pipe rigate

200 g pancetta, in blokjes

bosje salie, in reepjes

1 sjalot, fijngesnipperd

2 tenen knoflook, fijngeneden

1 flespompoen, geschild, zaden verwijderd, in blokjes van circa 1 cm gesneden

1 l kippenbouillon

75 g pecorino, geraspt

25 g pecorino, geschaafd

½ bosje bladpeterselie, fijngesneden

olijfolie extra vergine

zout en peper​

bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de blokj …
Dit is 30% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?