Recept: Piadina met kaas en rucola

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
​Piadina is het Italiaanse antwoord op de Mexicaanse tortillawrap. En nog vrij onbekend bij ons. De piadina wordt meestal verwarmd, belegd met vleeswaren, kaas of gegrilde groenten en vervolgens opgerold om uit het vuistje te eten. De auteur van Heerlijk simpel maakt er graag tosti’s mee.

benodigdheden (2 personen)

100 gram gorgonzola

1 bol mozzarella (125 gram)

6 halfgedroogde tomaatjes

2 piadina’s

handvol rucola

bereiding

Verkruimel de gorgonzola grof en snijd de mozzarella in plakken. Hak de tomaatjes grof. Beleg de piadina’s met beide soorten kaas, de tomaatjes en wat rucola. Bestrooi met peper naar smaak en klap de piadina’s dubbel. Bak de piadina’s in een contactgrill, tosti-ijzer of hete koekenpan, tot het brood goudbruin …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?