Recept: Perkedel jagung

Koken
beeld Remko Kraaijeveld
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In IndoRock deelt Vanja van der Leeden ‘Indonesische smaken in een nieuwe jas’. Vandaag: Perkedel jagung. Perkedel is een verbastering van frikandel, een hartig koekje van vlees, vis, tahu of mais. Deze perkedel van mais zie je veel in Indonesië. Eet ze vers, anders worden ze slap.

benodigdheden maiskoekjes voor 4 personen

4 verse maiskolven

2 sjalotjes,gepeld en gesnipperd

2 tenen knoflook, gepeld

2 groene cabe rawits, in ringetjes

1 theel. korianderzaad, geplet in de vijzel

flinke snuf nootmuskaat

100 g Hollandse garnalen

6 limoenblaadjes, nerf verwijderd, in dunne reepjes

1 groot ei, losgeklopt

80 g bloem

1 theel. bakpoeder

11⁄2 theel. zout

zonnebloemolie, om in te frituren

verder

sambal

kaffirlimoentje (optioneel)

n.a.v. Indorock. Indonesische smaken in een nieuwe jas, Vanja van der Leeden. Uitg. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam 2019. 328 blz. € 34 …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?