Recept: Perencake met gember en pecannoten

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Zelf perencake maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Bakbijbel – Rutger bakt van a tot z van Rutger van den Broek. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 16 stukjes):

Voor de cake:

150 g boter, op kamertemperatuur

150 g lichtbruine basterdsuiker

1 tl vanille-extract

¼ tl zout

3 eieren, op kamertemperatuur

175 g bloem

1 ½ tl bakpoeder

Verder nodig:

boter, om in te vetten

2 peren, geschild en in stukjes

4-6 bolletjes stemgember, in kleine stukjes

50 g pecannoten, grofgehakt

2 el vloeibare honing

poedersuiker, om te bestuiven

bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C.

V …
Dit is 30% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?