Recept: Peer-passievruchtchutney

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Chutney maken is heel eenvoudig. Je gooit gewoon alles in een pan en laat het een tijdje vrolijk pruttelen. Het enige minpuntje is dat je de pot een maand lang niet mag openen. De smaken moeten namelijk eerst milder worden voor je de chutney kunt eten.

benodigdheden (voor circa 50 dl):

peren (niet te rijp) – 750 g, geschild, ontdaan van ­klokhuis en grof gehakt

ui – 1 grote (ca. 200 g), ­gepeld en grof gehakt

passievrucht – 4, pulp en ­pitjes

ruwe rietsuiker – 175 g

zeezoutvlokken – 1 tl

peper – flinke draai met de molen

gemberpoeder – 2 tl

verse gember – 1 el geraspte

kurkumapoeder – 1 tl

appel- of wittewijnazijn – 3,5 dl​

bereiding

Doe alle ingrediënten in een pan, roer ze door en breng ze aan de kook. Zet h …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?