Recept: Patatas Bravas

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Gebakken aardappels in een pittige tomatensaus zijn een populair, traditioneel Spaans gerecht. Geef er rauwe ham van goede kwaliteit bij (jamón serrano of parmaham); dan heb je een heerlijk voorafje.

benodigdheden (4 pers)

300 g vastkokende aardappels, geschild

2 el olijfolie

1 sjalot, gepeld en gesnipperd

1 teen knoflook, gepeld en gehakt

1 gedroogde rode chilipeper

1 el sherryazijn

400 g romatomaten uit blik

zout en versgemalen zwarte peper

1 tl scherp paprikapoeder

gehakte verse peterselie, als garnering

bereiding

Kook de aardappels in gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Maak intussen de pitti …
Dit is 29% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief