Recept: Pastinaakstamppot met mini-gehaktballetjes in rodewijn-chamignonjus

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: pastinaakstamppot met mini-gehaktballetjes in rodewijn-champignonjus.

benodigdheden:

3 grote pastinaken

500 g kruimige aardappels

1 ei

4 el paneermeel

1 el bloem

1 el fijne mosterd

1 flinke scheut worcestershiresaus

1 ui + 1 rode ui (mag eventueel ook allebei rood zijn of allebei wit)

1 teen knoflook

1/2 bosje dragon (of iets anders wat je hebt ­liggen)

500 g gehakt half-om-half

3 blokjes van circa 10 g roomboter

150 g champignons

150 ml rode wijn

1 el bruine basterdsuiker

100 ml melk

eventueel andijvie/ijsbergsla/bladspinazie

bereiding:

Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappels en snijd ook deze in vieren. Zorg ervoor dat de stuk …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief