Recept: Pasta uit Amatrice

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze pasta wordt gemaakt met guanciale. Guanciale (kinnebakspek) wordt ingewreven met zout en versgemalen zwarte peper en wordt dan drie maanden gedroogd. Niet gerookt, zoals pancetta. Daardoor heeft hij een unieke smaak, wat zoeter en subtieler dan andere soorten spek.

benodigdheden voor 4 personen

400 g spaghetti, bucatini of rigatoni

olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

100 g guanciale, in plakken van 0,3 cm en vervolgens in reepjes

1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld

50 ml witte wijn

1 blik gepelde tomaten, fijngeknepen

75 g pecorino romano, geraspt

zout en peper

om te serveren:

50 g pecorino romano, geraspt

bereiding

Zet een pan met water op voor de pasta. Voeg zodra het water kookt

zout toe.

Verhit 1 eetlepe …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?