Recept: Pashtida met courgette, feta en munt

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Pashtida is een Israëlische hartige taart en wordt soms met en soms zonder deegkorst gebakken, zoals een frittata. Deze versie heeft wel een deegkorst en zit boordevol verse, zomerse groene groenten en pittige feta, maar je kunt ze door andere groenten naar keuze vervangen.

benodigdheden (voor 8 personen)

1 portie zanddeeg (zonder suiker)

1 el olijfolie, en extra om in te vetten

1 ui, fijngesnipperd

2 courgettes, in de lengte in dunne linten

8 groene asperges, geschild

55 g erwten, vers of diepvries

100 g tuinbonen, vers of diepvries

3 eieren, geklutst

150 ml melk

3 el double cream of slagroom

100 g feta, verkruimeld

een handvol muntblaadjes

versgemalen zwarte peper en zout

2 el geraspte Parmezaanse kaas

bloem, om uit te rollen

boter, om in te vetten

bereidi …
Dit is 19% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief