Recept: Pandanrijst met citroengras en limoen

Koken
beeld good cook
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit lichte, geurige gerecht kun je het beste maken met ­zilvervliesrijst; de scherpe smaken van het citroengras en ­de limoen gaan goed samen met de gezonde volheid van het zware graan.

benodigdheden (voor 4 personen):

1 el zonnebloemolie

1 ui, fijngesnipperd

1 stengel citroengras, alleen het onderste zachtere deel, fijngesneden

fijngeraspte schil van 2 ­limoenen

1½ tl korianderzaad

250 g langkorrelige ­zilvervliesrijst, 2 uur geweekt, afgespoeld en uitgelekt

625 ml groentebouillon

4 el fijngesneden korianderblad

1 limoen, in partjes, om te serveren

bereiding

Verhit de zonnebloemolie in een kookpan, voeg de ui, het citroengras, de limoen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?