Recept: Over toeristen en radijsjes

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Han Wilmink is kok en dominee, kookdominee dus. Hij laat zich inspireren door de actualiteit als hij in de keuken staat en deelt in deze rubriek zijn lekkerste recepten. Voor vandaag: radijssalade van de amish.

Met weemoed dacht ik een paar maanden geleden terug aan de jaren tachtig van de ­vorige eeuw. Ik studeerde theologie in Amsterdam en zoals het een godvruchtige student betaamt, frequenteerde ik op de zondagmorgen met enige regelmaat kerken in het centrum van onze hoofdstad. De grachten leken dan stillevens uit de 17e eeuw, met de nadruk op ‘stil’. Een paar kerkgangers, een enkele verdwaalde nachtbraker en wat rondscharrelende duiven, dat was zo’n beetje het enige rumoer in de grachtengordel.

Twee maanden geleden raakte ik op een zondagmorgen weer in dezelfde gordel verzeild. De schok was gro …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?