Recept: Ovenschotel witlof-ham-kaas met bechamelsaus

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: ovenschotel witlof-ham-kaas met een romige bechamelsaus.

Vandaag een echte klassieker die je waarschijnlijk zelf ook regelmatig op tafel zet. Dit is mijn versie van witlof-ham-kaas met een lekkere romige bechamelsaus en veel kaas! Wees niet te bang voor het bittertje in de witlof, deze geeft het gerecht juist wat meer inhoud en niet alleen maar romigheid. Een niet al te gezond, doch voedzaam maaltje … Ik ben er gek op!

benodigdheden:

45 g boter

50 g bloem

100 ml witte wijn

450 ml melk

snuf nootmuskaat

circa 200 g kaas (in twee delen)

boter om in te vetten

5 st witlof

500 g aardappelen

2 el honing

zonnebloemolie

300 g boerenham (bij voo …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door