Recept: Ovenschotel met biet, blauwe kaas en peer

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (26) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag een ovenschotel met biet, blauwe kaas en peer voor het ultieme herfstgevoel.

Het is op en top herfst. We zijn weer langzaam aan het wennen aan lange donkere dagen en daar past een lekkere ovenschotel zeker bij. Ik ben dol op biet. Die kun je eigenlijk het hele jaar door wel krijgen. Maar voor mij geven ze het ultieme herfstgevoel samen met de blauwe kaas en het zoete van de peer.

benodigdheden:

1 pakje gekookte bieten

2 handperen

175 g voorgegaarde spelt

200 melk

100 ml witte wijn

250 g gorgonzola

50 g pompoenpitten

10 ml olijfolie

1 teentje knoflook

1 bosje salie

250 g pastinaak

bereiding:

Verwarm de oven op 170 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Hie …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?