Recept: Oosters gestoofd biggetje met tomatenjam

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit Oosters gestoofde biggetje is ideaal in de snelkookpan te bereiden als je wat gehaast bent. Het resultaat is alsof je uren in de keuken hebt gestaan, aldus Julius Jaspers in zijn boek Simple smart cooking. Het boek is vorige week woensdag besproken in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 6 personen)

1,2 kg varkensschouder in strips van 3x2x15 cm

50 ml zonnebloemolie

2 tenen knoflook, in stukken

20 g suiker

60 g ui

10 g gember, gehakt

20 takjes koriander, gescheiden in stelen en blaadjes

3 steranijs

10 g szechuanpeper

1 Spaanse peper, in de lengte doormidden

500 ml water

200 ml Shaoxing-rijstwijn of droge sherry

100 ml Kikkoman-sojasaus

Voor de tomatenjam

1 kg tomaat, ontveld en in blokjes

500 g rode ui, gesnipperd

250 g suiker

2 tenen knoflook, in plakjes

1 stukje gember, 8 cm, geraspt

200 ml dragonazijn

3 laurierblaadjes

3 Sp …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door