Recept: Ontbijtmuffins met groente en feta

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze hartige muffins maak je met een basis van ei, feta en groenten. Goed voor een vullend ontbijt, maar minstens zo lekker als lunch. Ook koud zijn deze muffins heel smakelijk. Ideaal dus voor onderweg.

benodigdheden voor 12 muffins

10 eieren

1 teentje knoflook

2 lente-uitjes

1 paprika

150 gr. feta

2 wortels

zout en peper

Keukenhulpjes

muffinbakvorm

papieren muffinvormpjes

rasp

bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes.

Breek de eieren in een grote kom en klop ze los met een vork. Pers de knoflook en snijd de lente-ui, paprika en feta in stukjes. Rasp de wortels en voeg alle ingrediënten toe aan de eieren. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak gedurende 25 minuten in d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?