Recept: Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een mooi mediterraans recept om eens uit te proberen voor de komende warme dagen. Heerlijk bij een goede kop koffie in het zonnetje in je tuin of op het balkon.

benodigdheden (21 porties)

2 eieren

75 ml amaretto

180 ml olijfolie, plus extra om in te vetten

300 g Griekse yoghurt

200 g suiker

snufje zout

300 g zelfrijzend bakmeel

250 g bitterkoekjes, verkruimeld

cakeblik van 1,2 liter

250 g mascarpone

1-2 biologische limoenen

75 g poedersuiker

bereiding

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Doe de eieren met de amaretto, olijfolie, Griekse yoghurt, suiker en het zout in een kom. Meng met een garde goed door elkaar tot het een egaal mengsel is.

Zeef dan het zelfrijzend ba …
Dit is 29% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?