Recept: oladky

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf oladky maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka, waarin spannende en inspirerende recepten uit Oekraïne staan. Een uitgebreide recensie van dit boek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden voor tien stuks

160 ml natuurlijke yoghurt of kefir

1 ei, losgeklopt met een snufje zeezout (in vlokken)

90-100 gr bloem

½ theel. natriumcarbonaat (zuiveringszout)

snufje fijn zeezout

2 eetl. zonnebloemolie

natuurlijke yoghurt en jam of moes, om erbij te geven

bereiding

Klop in een kom alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, met een vork door elkaar. Het beslag moet egaal zijn en in dikke druppels van de vork vallen.

Zet een koekenpan op …
Dit is 39% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief