Recept: Oesters voor Abraham de geweldige

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een recept voor in de oven gaar gemaakte aardappels, gevuld met roereieren en oesters. Het komt uit het kookboek Vorstelijk tafelen in Nederland. Een uitgebreide recensie van dit boek stond woensdag in bijlage Leven.

benodigdheden

4 aardappels in de schil

3 eieren

20 g boter

4 eetlepels slagroom

4 oesters

4 takjes peterselie

bereiding

Verwarm de oven voor tot 120 °C. Boen de aardappels schoon onder stromend water. Strooi een dun laagje zout op een bakplaat. Zet de aardappels erop en laat ze in de oven gaar worden. Hoelang dat duurt is moeilijk aan te geven. Dat is afhankelijk van de grootte en de soort. Controleer door te prikken.

Open de oesters, haal het vlees eruit …
Dit is 30% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief