Recept: Normandische ribkarbonade

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Heb je met de kerstdagen te veel gegeten en ben je misschien te weinig in beweging geweest? Dan is het tijd voor een ‘balansdag’. Dit is een goed recept voor zo’n balansdag.

benodigdheden voor 2 personen

6 aardappelen

400 gram spruitjes

2 ribkarbonades

peper

2 eetlepels vloeibare margarine

1 appel (goudreinette)

kaneel of gemalen kruidnagel

bereiding

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

Maak de spruitjes schoon.

Kook de spruitjes in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.

Bestrooi de karbonades met wat peper.

Bak het vlees aan beide zijden in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.

Schil de appel en snijd hem in blokjes.

Doe de blokjes appel bij het vlees en smoor het gehee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?