Recept: Nazomerstamppot, met zoete aardappel en groene kool

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: nazomerstamppot, met zoete aardappel en groene kool.

benodigdheden:

1/2 groene kool

4 zoete aardappels

100 g katjang pedis nootjes

1 el honing

2 tenen knoflook

1 bosje lente-ui

1/2 bosje peterselie

1 bosje basilicum

150 g oude kaas

1 limoen

zonnebloemolie

peper en zout

Verder nodig:

magnetron, keukenpapier, ovenplaat

bereiding:

Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in natte keukenrol. Pof de zoete aardappels circa 12 tot 14 minuten in de magnetron. Draai ze regelmatig. Hoe dikker de zoete aardappel, hoe langer hij nodig heeft. Je moet hem met je duim in kunnen drukken, dan is hij gaar.

Verwarm de oven voor op 180 gra …
Dit is 18% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief