Recept: Nasi goreng

Koken
beeld good cook
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dankzij een straatverkoper in San Francisco die zijn versie van deze Indonesische klassieker verkocht, staat het gerecht nu voor altijd in mijn DNA gebrand. Ik ben dol op de luxe van een knapperig gebakken ei waarvan de dooier in de zoetzure rijst loopt. Cruciaal is de ketjap manis.

benodigdheden voor 4 personen

140 g basmatirijst, afgespoeld en uitgelekt

125 g sperziebonen, in stukjes

2 grote sjalotten, in dunne ringen

5 el zonnebloemolie

2 kipfilets, in dunne reepjes

170 g rauwe garnalen, gepeld

1 el ketjap manis

zout

6 lente-uitjes, in dunne ringen

1 grote handvol korianderblad, fijngesneden

4 eieren

chili-olie, om te serveren

De garnalen­chilipasta

100 g gedroogde garnalen

2 tenen knoflook

3 grote rode chilipepers of Thaise chilipepers, zaadjes verwijderd en in stukjes

3 el geroosterde pinda’s, in stukjes

bereiding

Doe de rijst met 350 ml water in e …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?