Recept: Mozzarella-uienringen

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Als er twee dingen bij elkaar passen, dan zijn het wel mozzarella en uienringen. Bakken in porties is cruciaal, zodat de ringen elkaar niet raken in de olie en ze mooi krokant kunnen worden.

benodigdheden voor 26 stuks

2 grote witte uien

340 g. heel dunne plakjes mozzarella (ca. 16 plakjes)

250 g. tarwebloem

6 grote biologische eieren, losgeklopt

330 g. paneermeel

koosjer zout en versgemalen zwarte peper

plantaardige olie, om te bakken

basilicumblaadjes in dunne reepjes

kant-en-klare marinarasaus, voor erbij

bereiding

Snijd de uien in ringen van 1 cm dik en haal de ringen los. Leg de plakjes mozzarella op elkaar in twee stapels en snijd die stapels in repen van 1 cm breed. Werk op …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?