Recept: Moermanbrood

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag bakken we Moermanbrood, een recept uit het kookboek Snel & Gezond. Smakelijke gerechten met natuurlijke producten van Petra Pronk. Morgen op deze plek recepten voor het beleg van het Moermanbrood.

benodigdheden

500 g volkorenmeel

1 zakje gedroogd gist

2 el tarwekiemen

1,5 tl lecithine

1,5 tl lijnzaad

100 g (gekiemde) zonnebloempitten

100 g pijnboompitten

1 tl vitamine C-poeder

scheutje honing

2 tl zout

bereiding

stap 1:

Meng alle ingrediënten behalve het zout in een deegkom.

Voeg 300 ml water toe en kneed met de hand tot een samenhangend deeg.

stap 2:

Voeg ten slotte het zout toe en kneed nog een keer goed …
Dit is 40% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief